ponedjeljak, 9. siječnja 2017.

Roomba 866 iskustva i recenzija - iRobot usisavač koji spašava brakove



iRobot usisavač ilitiga Roomba nije novost na našem tržištu. Al' kad ga je počela reklamirati i Antonija Blaće i njezin pas, rekla sam si: "Majo, provuci ovo okruglo đubre na 8 (osam) rata i više nikad nećeš doručkovati pseće dlake!"  Tako i bi.
iRobot roomba 866 iskustva tj. recenzija čeka vas jedan treptaj niže.

Ovo je post za sve majke (čija djeca jedu kuglice prašine s poda), žene (koje vole da im je brlog čist kad dođu doma s posla) i kraljice (koje su u svoje kraljevstvo primile dlakava četveronožna stvorenja, jer čvrsto vjeruju da cesta nije dom ni za koga.)

DakleN, nakon višemjesečnih iščitavanja foruma, pogledanih tutoriala, upornih i napornih ispitivanja vlasnika ovakvih igrački - odluka je donesena - idemo u Arena centar, pitanjima izrešetat djelatnicu na iRobot/roomba štandu. Pa ako nam se i tamo svidi što čujemo i vidimo - kupujemo. 

I tako, djelatnica je također vrsna poznavateljica forumskih iskustava (ne)zadovoljnih korisnika i na sva pitanja odgovarala je spremno i sigurno. Šta će reć - prodala nam je uređaj i iskoristili mi akciju od ondašnjih 500 kn popusta i za 4000 HRK kupili Roomba 866, pet verzija, sa gumenim četkama. 

Ajmo sad na konkretno. Moji dojmovi nakon dva mjeseca  roombanja.

Dobre strane iRobot roomba 866 verzije:
  • odlično očisti parkete i pločice. 
  • možete ju programirati da se sama pali u određeno vrijeme nekoliko puta tjedno
  • tako isprogramirana lijepo očisti, čak i moje grafit sive pločice (bila su po internetima neka žalovanja da ne ide na tamne plohe - o tome kasnije) i vrati se na svoju stanicu/punjač
  • jako dobro kupi i onu sitnu prašinu, onu koju golim okom ne vidite, ali sasvim se fino lijepi na bijele čarapice
  • dok god ju redovito praznite i čistite - nema nikakvih problema s njom. Nije ju teško očistiti, svi kotači se vade.
  • uvlači se ispod svih površina koje su odignute minimum 10 cm od poda ( čitaj: ispod kreveta nam nikad nije bilo čišće)
  • nemilosrdna je prema psećim dlakama. Sada naše pse volimo još više, međusobno se volimo još više i možemo leći na pod i raditi trbušnjake, jer sve je čisto.
Loše strane iRobot roomba usisavača:
  • Kada imate velike pse, ni "veći, posebno dizajniran za pseće dlake" spremnik vam nije dovoljno velik. Morate ju redovito prazniti i čistiti hepa filter. Naša računica je: dva velika psa (križanac samojeda i belgijanca, te mješanka švicarske ovčarke koja se linja ko' retriver) u 60 kvadrata i svakodnevni rad roombe = pražnjenje spremnika svaki dan + svaki drugi dan starom četkicom za zube malo pometemo hepa filter. I još k tome 2x tjedno izvadimo gumene četke, jer se uz rub uhvati moja kosa i zna se nekad oko kotačića metlice zapetljat.

  • Iritantno se glasa dok radi. Ako ste vi u drugoj prostoriji, iza zatvorenih vrata dok ona radi - OK je. Ali ne gajite nade da ćete opušteno gledati TV dok vam ona prolazi ispod nogu i čisti dnevni boravak. Zato je i najbolje da ju isprogramirate da radi dok ste vi izvan kuće
  • Kada ju vi sami postavite negdje i uključite da čisti pa zatim stisnete gumbić da se vrati na svoj dock/punjač/stanicu, često se događa da to trajeeee i trajeeee.... Pa ju je jednostavno uzeti u ruke i vratiti sam, da ne luta jadna. Zanimljivo - to se ne događa kada se ona (kako ste i isprogramirali) sama uključi i krene na svoje putovanje.
  • Upravo danas sam otkrila da roomba neće na moj crni otirač, javlja mi grešku 6 i kaže nek ju pozicioniram negdje drugdje i ponovno pokrenem. Otirač je niska flora, crne boje, evo ovakav. Možda je to do onoga da ne voli tamne površine... Zaista ne znam što ju muči
  • Nastavno na prethodno - kako ja nemam tepihe doma (osim ovog otirača), ne mogu tvrditi da je na njima super, ali mogu potvrditi da je za parket i pločice zakon
  • Malo je aljkava pa oko svoje stanice ne pokupi dlake baš najbolje, no to se radi o radijusu od svega 2-3 cm oko stanice 

Sve u svemu, ovo je spas za one  koji vole sve što im u život donosi nered (kućni ljubimci, gosti koji mrve dok jedu, mala djeca...), ali ne žele da prvo čega se prime kad uđu u kuću bude drška usisavača. 
Svi koji imaju pse znaju zašto su uklonili tepihe (ako nisu, neka mi otkriju svoju tajnu sretnog života) i znaju koliko njihove dlake mogu ubiti u pojam. I više ne vjeruju u reklame. Niti u furminator. 
Svi parovi koji se svađaju oko toga čiji je danas red na usisavanje, ako si nabave roobmu, mogu se sada svaditi oko nekih sasvim novih stvari - primjerice - čiji je red da isprazni roombu ili zašto (opet!) nema WC papira kad zagusti. 
Zaključno - ja sam prilično zadovoljna i radije cu par puta tjedno 3 minute čistiti roombu nego 7x tjedno usisavat pseće dlake.






Nema komentara:

Objavi komentar