srijeda, 1. travnja 2015.

Pohane banane

Sramotno jednostavan recept za moj prvi post. Ali je stvarno fino, pa me nije sram.
Dođe ko' idealan desert svim početnicima koji  žele ispast face u društvu
.


                                                                                
 Sastojci (za 1 osobu):
1 veća banana
1 bjelanjak 
3 jušne žlice krušnih mrvica
1/2 čajne žličice začina za medenjake
 ( ili mljevenog cimeta, it will do just fine ako ste lijeni  skočit do dućana)
malo maslaca za prženje ( recimo 2 žlice) + žličica dve ulja 
ili cca 2 žlice kokosovog ulja*
1 jušna žlica tekućeg meda
2 čajne žličice kokosovog brašna ( to vam je za dekoraciju i privid onog egzotičnog šmeka)

Opcionalno, ali preporučljivo:
- poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije 
- poslužite frendicama koje isto ne znaju kuhat, pravite se važne,
   igrajte se "Večere za 5"
- poslužite toplo
- ne điberite se i kupite  kokosovo ulje :)


Priprema:
Izvadite tavicu. Ogulite bananu. 










Prepolovite ju i onda svaku polovicu još lijepo razrežite po duljini. U jednoj zdjelici vilicom, ili onom malom maaaalom metlicom  izmutite bjelanjak. Ne treba se stvoriti snijeg, već samo napraviti pjenica.
U drugoj posudici pomiješajte krušne mrvice i začin za medenjake odnosno cimet.
Umočite bananu u pjenicu, pa uvaljate u mrvice.Pa onda opet malo u bjelanjak pa u mrvice. Prstima formirajte tj. utisnite tu smjesu, da se ne trusi i otpada.

U tavi zagrijte ulje i dodajte maslac.
Budući da je maslac zaista nezgodan za prženje ( brzo izgara i još  k tome  prska voda iz njega), zato dodajemo ulje. No najbolja opcija je ovo pržiti na kokosovom ulju koje odlično podnosi visoke temperature. *Googlajte kokosovo ulje, sad ga barem ima po svuda za kupiti i nije preskupo. Palačinke npr. odlično ispadaju na njemu.

No, ako ipak  odabrali  maslac+malo ulja ( suncokretovo, biljno) -  pripremite se na malo prskanja... 
Prženje traje kratko - kad se zasmeđi s donje strane, baš onako kao najobičniji pohanac, okrenite bananice i pržite  do  zlatnožute boje i s druge strane.

Prebacite na tanjur, pokapajte medom i pospite kokos brašnom.  E da, i stavite tu kuglicu sladoleda za potpuni dojam! :D


*objavljeno na www.she.hr

Nema komentara: