srijeda, 29. srpnja 2015.

Najbolja četka odnosno kist za puder i zašto je bitno da imate kvalitetan kist - za početnike u šminkanju

Sigma f80 flat kabuki - ponovljena kupnja i moj prvi, ocvali dugogodišnji primjerak


Ovo je tekst za sve vas koje imate (narančasti) prijelaz između lica i vrata, za sve vas koje uporno tvrdite kako se ne znate šminkati te naposljetku za sve vas koje ste čačkale po mojim receptima pa usput skužile da znam nešto i o kozmetici :)


Naime, otkako sam spoznala moć (pravilnog) šminkanja i usvojila neke osnovne tehnike, zaista se vidim ljepšom. No oduvijek jasno zauzimam stav da nismo sve jednako lijepe bez šminke i da sa šminkom možemo dobiti na samopouzdanju, a ne samo prikrivati navodni manjak istog. Šminka je isto što i dobar push up, elegantna štikla, njegovana i lijepa kosa - ona podiže našu samosvjesnost i njome okolini šaljemo poruku tko smo, odnosno kakvima želimo da nas drugi vide. Naravno, uz uvjet da nemamo tu narančastu crtu na pregibu lica i vrata. :) 

Stoga je bitno da ukoliko koristite šminku odnosno puder svakodnevno, uložite u kvalitetan kist. Na našem tržištu u posljednje vrijeme zaista postoji dobar izbor,  upoznati smo i s mogućnostima online naručivanja, stoga vjerujem kako izgovora zaista nema. Moj kozmetički preporod započeo je upravo kupnjom Sigma f80 flat kabuki kista, nakon što sam jednostavno u Google utipkala: najbolji kist za tekući puder. Dotad nisam puno znala o dekorativnoj kozmetici, no Google mi je otkrio jedan sasvim novi svijet - beauty blog svijet, o kojemu sam ovisna dan danas i kome mogu zahvaliti što već dugo godina nisam ona curka koja na svoju aristokratsku put utrljava narančaste pudere sa " flekavim finishem".

 Kako ipak nisam vizažist, no opet sam netko tko je s vremenom nakupio pozamašnu kolekciju makeup-a i pribora, u ovom postu obraćam se prosjećnoj ženi koja će tek prestati puder nanositi rukama  te doći do sljedećih benefita koje kvalitetan kist pruža;

  • iako vam se čini nelogičnim, dobrim kistom štedite puder odnosno potrebna vam je manja količina istog da prekrijete cijelo lice 
  • nakon nekoliko odgledanih YT tutoriala, uhvatit ćete "grif" te će nanošenje pudera biti mnogo manje prljav posao no što to je kada radite rukama
  • lakše ćete postići "airbrushed" privid tj. ujednačen i besprijekoran ten
  • radite li ispravno, podloga će biti ravnomjernije nanesena te će dulje trajati na licu
  • više vam se neće nakupljati masne naslage na bokovima (lažem, hoće, but who cares, sad imate savršen ten!)

No, da se vratim konkretno na kist sa fotografija. Prvi puta sam ga naručila preko ebay-a, drhteći hoće li mi stići original. Na sreću je stigao, te već nakon prve uporabe potvrdih si sve gore navedeno - dobar kist zaista čini razliku uz potvrdu da i ja mogu lijepo nanjeti make-up iako sam u osnovnoj bila jedina curica s lošom ocjenom iz  likovnog. Naravno, prije korištenja sam dobro istražila Youtube i naučila kako nanositi puder tim gustim ravno rezanim kistom. Učinite i vi isto! ;) Tajna je u manjim količinama podloge, te laganim kružnim pokretima, bez velikog pritiska na samo lice. 

Ovaj kist svesrdno preporučam upravo zato jer daje ujednačen ten, izuzetno dobro prekriva i njime lako rukujemo čak i mi, koje, ponavljam, nismo najspretnije kad je u pitanju oslikavanje i pedantnost. Zbog svojih gustih dlačica idealan je za nanošenje "težih" pudera, no osobno njime stavljam i lagane BB kreme, gdjekad blendam i tekuća i kremasta rumenila te kremaste pudere. 

Sigma f80 flat kabuki
Na slici iznad je za usporedbu novi i  moj prvi Sigma f80 flat kabuki kistt, koji se tek nedavno počeo "linjati", a služio me 4 godine otprilike. Nedavno sam ga zamijenila novim, koji sam naručila s Pink Pande jer nisam imala strpljenja čekati pošiljku s inozemnih site-ova. Moram istaknuti kako se zaista isplati investirati u dobar kist, ovdje se konkretno radi o nekih 200 kn, a sam kist  uz pravilno održavanje traje i do nekoliko godina. 

O nanošenju podloge te korištenju i održavanju kistova već se toliko pisalo, samo utipkajte taj pojam u Google, nema smisla da ovdje duljim i izmišljam toplu vodu. Ono što sam htjela istaknuti  jest da mi se osobno ovaj kist pokazao najboljim za prikrivanje nepravilnosti i neujednačenog tena. Držim da je najbolje rješenje  za nas s dvije lijeve ruke i one dame koje su spremne na ovu malu investiciju, a opet nisu toliko ogrezle u svijet beauty (blog) ovisnosti. :)

Nema komentara:

Objavi komentar