srijeda, 27. travnja 2016.

Nutella cheesecake koji se ne peče

Nutella cheesecake koji se ne peče


Ovo je recept za sve vas koji živite studentskim životom, nemate pećnicu, nemate baš mnogo znanja i umijeća po pitanju kolača, nemate vremena, niti volje, ali imate najavljene goste i želite im poslužiti nešto za što će vas tražiti repete, ili da im odmah, ma sad odmah napišete recept! Ovo je zaista torta koju svi vole, ali i svi ju mogu napraviti, čak i osnovnoškolsko dijete!



Ovo je idealna "ponesem ju kao poklon nekome za ročkas" torta. Oko nje zaista nema stresa, napraviti ju možete doslovno žmirečki i ne postoji šansa da vam ista ne uspije. Baš je foolproof! :) Samo pratite slijedom postupak izrade i dobiti ćete ovu pjenastu, sirastu, nougatastu grešnicu! 


Sastojci:

- 600 gr ABC krem sira (to su ona 3 pakiranja po 200 gr)
- 400 gr  Nutelle  (to vam je ona srednja staklenka)
- 1 pakiranje instant želatine, ovu sam kupila ja Dolcela
- do 3 žlice šećera u prahu ( procijenite sami treba li vam)
- 2oo ml vrhnja za šlag (ja sam kupila Z'bregov)

i još za podlogu
- 250 gr kakao čajni kolutići  - ja sam uzela ove Koestlin 
- 100 gr maslaca (otopljenog)
+ 2 žlice Nutelle odvojiti od one staklenke

+ po želji 1 žlica kakaa -  za posip po torti

Pjenasto cheesecake zadovoljstvo

Priprema:

Čajne kolutiće usitniti u sjeckalici ili ako ju nemate stavite kekse u vrećicu za zamrzavanje i prelazite preko nje oklagijom dok se keksi ne izmrve. Prebacite u zdjelu te dodajte otopljeni maslac i one 2 žlice Nutelle. Žlicom, ali može i rukom, izmiješate smjesu dok se ne ujednači te utisnite u kalup  (promjera 24  ili 26 cm). Utisnite dobro i koliko možete - pokušajte smjesu utisnuti i u stjenke kalupa, kojih 2 cm u visinu, kako bi torta imala rub. Stavite kalup u hladnjak te krenite na pripremu kreme.

U istoj zdjeli gdje ste izmješali podlogu  miskerom umutite ABC sir, te dodajte preostalu Nutellu i pakiranje Bourbon vanillin šećera. Miksajte dok smjesa ne bude u potpunosti jednolična. Zatim u drugoj zdjeli  laaagano umutite vrhnje za šlag, ne smije biti pretvrdo. Pažljivo dodajte i prvu smjesu i ponovno lagano umutite. Zatim kušajte. Zatreba li vam još slatkoće, dodajte 1 po 1 žlicu šećera u prahu. Nekima je dovoljna još samo jedna, neki stave sve 3, dok neki uopće ne dodaju šećer. Osobno sam stavila 2 pune jušne žlice. Kada ste dobili željenu konzistenciju i slatkoću, ponovno uključite mikser te kako miksate,  lagano usipavajte  instant želatinu. Umućenu smjesu prelijte u kalup, lagano zagladite, te pospite žlicom kakaa.

Prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku min. 4 sata, no najbolje preko noći.
Kada se torta ohladila, ako ste ju posipali kakaom, ponovno joj zagladite površinu - tako ćete dobiti ovaj marble efekt kao na mojoj prvoj slici.


Uživajte! :*





Nema komentara:

Objavi komentar