Candy Bacon |
U narodu znana kao zagorska energetska pločica, često je posluživana na gemišt partijima, djevojačkim večerima u Hrvatskom Zagorju i (psssst!) u backstage-u 'rvackog Masterchefa, jer Špičeku navodno često padne šećer za vrijeme snimanja. Eto, to je Candy Bacon, napravite ga i slavite ga!
Za ovu #highcarbhighfat poslasticu neće vam trebati niti mnogo vremena niti mnogo umijeća. Nemojte brinuti niti ako nemate smeđi šećer - bijeli je sasvim OK. Evo priznajem, ja nisam niti probala sa smeđim, jer kod nas doma smo svi na bijelom. Šećeru, jel...
A sad pazi vamo dolje recept;
Sastojci:
-10 lijepih kriški slanine ( recite teti u Todorića nek Vam nareže bez kože i ne mora biti jako tanko)
- 8 velikih žlica šećera ( poželjno smeđi, ali i bijeli nije grijeh)
i još će trebati:
- alu folija
- "protvajn" tj. pleh na kojem ćete ih peći
Priprema:
Stavite pećnicu da se ugrije na 160° C. Na pleh na kojem ćete peći slaninu posipajte 4 žlice šećera. Zatim lijepo, jednu do druge stavite kriške slanine i prospite preostalim šećerom. Stavite peći kojih 20-tak min, odnosno dok ne vidite da se šećer lijepo rastopio i karamelizirao. Kada je gotovo izvadite iz pećnice te adekvatnim priborom (prsti nisu adekvatan pribor za ovo) prebacite slaninu na tanjur, pričekajte da se ohladi jer će se tada i skrutiti.
- Poslužite uz pivu i slane grickalice, možete natrgati na komadiće i tako donijeti junk Vašoj zdravoj salatici... Usitnjena je super preko sladoleda od vanilije... Ma mogućnosti je bezbroj, kao i kalorija, samo se treba odvažiti! ;)
Nema komentara:
Objavi komentar