ponedjeljak, 27. lipnja 2016.

Guacamole - namaz od avokada na moj način


Guacamole dip

Svi koji su se ikad primili kuhače imaju neki svoj recept za guacamole, pa tako imam i ja. Moj guacamole razlikuje se od drugih po tome što sam sirotinja, pa kupim 2 avokada i jedno kiselo vrhnje da smjesa dobije na volumenu, jer je  samo dva avokada ipak premalo za gladna usta koja doma hranim. Uštedim ja tako na avokadu, pa mi ostane koja kunica da kupim ove maaale cherry rajčice, koje su tako slatke, mesnate i fotogenične da odmah podignu cjelokupni dojam...




Guacamole za siromašne - tako mu je ime. I ponosim se time. Gle nove rime! Nego, idemo delati! Dok vam se skida recimo odlična serija Narcos ( Zašto ju pobogu već niste skinuli?! I pogledali?!) bacite se na pripremu ovog uistinu adiktivnog dipa.

Sastojci (za 2 osobe koje vole grickati uz seriju):
- 2 zrela avokada
- 2 velike jušne žlice kiselog vrhnja, ma može i 3, da se ne baci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 manji luk
- sok 1 limete, dva prstohvata soli
- jušna žlica sitno nasjeckanog svježeg  peršina ili korijandra
- 1 čž Srirache ili pola žličice chilli praha
- cherry rajčice,  1 paketić

Priprema:
Žlicom izvadite meso avokada, a njegovu košticu sačuvajte sa strane. U blender odnosno sjeckalicu stavite luk, meso avokada, maslinovo ulje, sok limete, sol i chilli te usitnite dok ne dobijete kremastu smjesu. Luk se može još malo osjetiti, osobno tako više volim. Kušajte, pa ako treba dodajte još malo chilli žestine ili još tu jednu žlicu vrhnja. Povežite sastojke i kada je smjesa gotova dodajte sitno nasjeckani peršin (ili još bolje - korijandar). 
Prebacite u zdjelicu za posluživanje te u sredinu stavite košticu avokada, kako smjesa ne bi potamnila. Netom prije posluživanja narežite na polovice mini rajčice te ih rasprostrite po dipu za vizualno jači dojam. Ili ih pak lagano umiješate u smjesu ako ćete odmah papati, a ne fotkati za Instagram

*Za ovu količinu guacamolea bit će vam dovoljno otprilike 300 gr tortilla čipsa

Nema komentara:

Objavi komentar