subota, 6. lipnja 2015.

Tortilla s piletinom i kikirikijem

Moj prijatelj voli dečke, al ne za mali nogomet... :) Moj prijatelj ponekad kuha, najviše kako bi impresionirao lijepe žene... I taj isti prijatelj tražio je foolproof recept za tortille, dobro znajući kako ne postoji ništa više sexy nego muškarac u kuhinji! 

(Postoji, ali moj prijatelj ne zna popravljati aute.) 

Sastojci (2 porcije):

- 1 paket tortilla (one veće gdje su 4 komada)

- 500 gr pilećih prsa bez kostiju
- konzerva kukuruza ( oko 280 gr neto)
- 100 gr slanog kikirikija
- 300 gr naribanog sira, poželjno Goude
- 1 glavica luka srednje veličine
- 2 čašice (2x180gr) kiselog vrhnja
- (maslinovo) ulje
- sol, papar, crvena paprika, origano, chilli


Priprema:


Piletinu isjeći na komadiće veličine zalogaja, posoliti, popapriti te dodati crvene paprike i chillija u prahu po ukusu. Luk sitno nasjeckati pa dodati piletini. Sve marinirati u maslinovom ulju, najmanje sat vremena, najbolje preko noći. 


Uključiti pećnicu na 200C, srednja rešetka i namastiti vatrostalnu, odnosno pleh gdje ćete kasnije tortillu zapeći.

Piletinu popržiti u dubljoj tavi dok ne pobijeli, zatim dodati ocijeđeni kukuruz. Ugasiti štednjak te umiješati 200 gr ribanog sira, sitno sjeckani kikiriki i 1 kiselo vrhnje. Kušati i dodati začine prema potrebi, slobodno se poigrajte, možete ovdje staviti i meksičke (već gotove, kupovne) mješavine začina.

Zatim puniti tortille smjesom, umotati ih - klikni ovaj link da vidiš kako pa poslagati jednu pored druge u pleh. Prekriti ih  vrhnjem, te posuti preostali ribani sir (100 gr). Zapeči 20-tak minuta u pećnici, te kad je gotovo posipati origanom, sačekati da se malo ohladi pa navaliti! 

***Kako je ovo jelo prilično teško i zasitno ( čak podsjeća na lazanje), uz prilog svakako poslužiti salatu; rajčice i kristalka s malo aceta i maslinovog idealan su izbor!



Nema komentara:

Objavi komentar