nedjelja, 15. svibnja 2016.
srijeda, 27. travnja 2016.
Nutella cheesecake koji se ne peče
![]() |
Nutella cheesecake koji se ne peče |
Ovo je recept za sve vas koji živite studentskim životom, nemate pećnicu, nemate baš mnogo znanja i umijeća po pitanju kolača, nemate vremena, niti volje, ali imate najavljene goste i želite im poslužiti nešto za što će vas tražiti repete, ili da im odmah, ma sad odmah napišete recept! Ovo je zaista torta koju svi vole, ali i svi ju mogu napraviti, čak i osnovnoškolsko dijete!
Ovo je idealna "ponesem ju kao poklon nekome za ročkas" torta. Oko nje zaista nema stresa, napraviti ju možete doslovno žmirečki i ne postoji šansa da vam ista ne uspije. Baš je foolproof! :) Samo pratite slijedom postupak izrade i dobiti ćete ovu pjenastu, sirastu, nougatastu grešnicu!
Sastojci:
- 600 gr ABC krem sira (to su ona 3 pakiranja po 200 gr)
- 400 gr Nutelle (to vam je ona srednja staklenka)
- 1 pakiranje instant želatine, ovu sam kupila ja Dolcela
- 1 pakiranje Bourbon vanilin šećera
- do 3 žlice šećera u prahu ( procijenite sami treba li vam)
- 2oo ml vrhnja za šlag (ja sam kupila Z'bregov)
i još za podlogu
- 100 gr maslaca (otopljenog)
+ 2 žlice Nutelle odvojiti od one staklenke
+ po želji 1 žlica kakaa - za posip po torti
![]() |
Pjenasto cheesecake zadovoljstvo |
Priprema:
Čajne kolutiće usitniti u sjeckalici ili ako ju nemate stavite kekse u vrećicu za zamrzavanje i prelazite preko nje oklagijom dok se keksi ne izmrve. Prebacite u zdjelu te dodajte otopljeni maslac i one 2 žlice Nutelle. Žlicom, ali može i rukom, izmiješate smjesu dok se ne ujednači te utisnite u kalup (promjera 24 ili 26 cm). Utisnite dobro i koliko možete - pokušajte smjesu utisnuti i u stjenke kalupa, kojih 2 cm u visinu, kako bi torta imala rub. Stavite kalup u hladnjak te krenite na pripremu kreme.
U istoj zdjeli gdje ste izmješali podlogu miskerom umutite ABC sir, te dodajte preostalu Nutellu i pakiranje Bourbon vanillin šećera. Miksajte dok smjesa ne bude u potpunosti jednolična. Zatim u drugoj zdjeli laaagano umutite vrhnje za šlag, ne smije biti pretvrdo. Pažljivo dodajte i prvu smjesu i ponovno lagano umutite. Zatim kušajte. Zatreba li vam još slatkoće, dodajte 1 po 1 žlicu šećera u prahu. Nekima je dovoljna još samo jedna, neki stave sve 3, dok neki uopće ne dodaju šećer. Osobno sam stavila 2 pune jušne žlice. Kada ste dobili željenu konzistenciju i slatkoću, ponovno uključite mikser te kako miksate, lagano usipavajte instant želatinu. Umućenu smjesu prelijte u kalup, lagano zagladite, te pospite žlicom kakaa.
Prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku min. 4 sata, no najbolje preko noći.
Kada se torta ohladila, ako ste ju posipali kakaom, ponovno joj zagladite površinu - tako ćete dobiti ovaj marble efekt kao na mojoj prvoj slici.
Uživajte! :*
Oznake:
cheesecake,
desert,
jednostavno,
nutella,
slatko,
za početnike
utorak, 22. ožujka 2016.
Candy Bacon - karamelizirana slanina
![]() |
Candy Bacon |
U narodu znana kao zagorska energetska pločica, često je posluživana na gemišt partijima, djevojačkim večerima u Hrvatskom Zagorju i (psssst!) u backstage-u 'rvackog Masterchefa, jer Špičeku navodno često padne šećer za vrijeme snimanja. Eto, to je Candy Bacon, napravite ga i slavite ga!
Za ovu #highcarbhighfat poslasticu neće vam trebati niti mnogo vremena niti mnogo umijeća. Nemojte brinuti niti ako nemate smeđi šećer - bijeli je sasvim OK. Evo priznajem, ja nisam niti probala sa smeđim, jer kod nas doma smo svi na bijelom. Šećeru, jel...
A sad pazi vamo dolje recept;
Sastojci:
-10 lijepih kriški slanine ( recite teti u Todorića nek Vam nareže bez kože i ne mora biti jako tanko)
- 8 velikih žlica šećera ( poželjno smeđi, ali i bijeli nije grijeh)
i još će trebati:
- alu folija
- "protvajn" tj. pleh na kojem ćete ih peći
Priprema:
Stavite pećnicu da se ugrije na 160° C. Na pleh na kojem ćete peći slaninu posipajte 4 žlice šećera. Zatim lijepo, jednu do druge stavite kriške slanine i prospite preostalim šećerom. Stavite peći kojih 20-tak min, odnosno dok ne vidite da se šećer lijepo rastopio i karamelizirao. Kada je gotovo izvadite iz pećnice te adekvatnim priborom (prsti nisu adekvatan pribor za ovo) prebacite slaninu na tanjur, pričekajte da se ohladi jer će se tada i skrutiti.
- Poslužite uz pivu i slane grickalice, možete natrgati na komadiće i tako donijeti junk Vašoj zdravoj salatici... Usitnjena je super preko sladoleda od vanilije... Ma mogućnosti je bezbroj, kao i kalorija, samo se treba odvažiti! ;)
Pretplati se na:
Postovi (Atom)